Yhteensä

Käyntejä kotisivuilla:264582 kpl

Liity jäseneksi

Suuret edut pieneen hintaan! Jäsenmaksu keskimäärin ainoastaan 30 euroa vuodessa.

LIITY!

Yhteystiedot

Vapaa-ajan
asukkaiden liitto ry, VAAL

Heinätie 12 A 10.
01350 VANTAA

Mikkelin vapaa-ajan asukkaat ry

Tervetuloa Mikkelin vapaa-ajan asukkaiden kotisivuille!

Yhdistys palvelee vapaa-ajan asumista ja edistää vapaa-ajan asukkaiden etuja Mikkelin seudulla. Yhdistys on Vapaa-ajan asukkaiden liitto ry:n paikallisyhdistys omalla alueellaan ja kuuluu Suomen Omakotiliittoon.

Yhdistys perustettiin luomaan ja ylläpitämään edellytyksiä hyvälle vapaa-ajan asumiselle. Me yhdistyksen jäsenet haluamme edistää vapaa-ajan asumisen muotoja sekä parantaa asumisviihtyvyyttä. Toiminnassa otetaan esille kulloisetkin kehitystarpeet myöskään ilmastonmuutoksen aiheuttamia haasteita unohtamatta.

Yhdistys tuo osansa maanlaajuisen Vapaa-ajan asukkaiden liiton (VAAL.fi) toimintaan, joka ottaa edunvalvojana kantaa ja antaa lausuntoja vapaa-ajan asumiseen liittyvistä ajankohtaisista kysymyksistä.  Yhdistys myös opastaa turvalliseen mökkeilyyn, josta saa eloa ja elinvoimaa.

Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton. Toimimme sillanrakentajana alueen mökkiläisten, vakinaisten asukkaiden ja paikallisten palvelustarjoajien välillä.

Lähtökohtana on, että vapaa-ajan asuntoja voidaan käyttää kunnasta ja byrokratiasta riippumatta ympärivuotisesti ja että hyvät kunnalliset ja laajakaistapalvelut mahdollistavat tarvittaessa etätyöskentelyn mökiltä käsin. Muita edunvalvontatehtäviä ovat mm. jätehuollon ja –vesien käsittely, kiinteistöveron kohtuullisuus, terveyspalvelujen saatavuus, vesistöjen suojelu ja yksityisteiden ylläpito. Lausuntoja on annettu myös tuulivoimaloiden meluhaittojen ehkäisystä ja mökkikäymälöiden rakenneohjeista.    

Tule mukaan, jäsenyys kannattaa

Yhdistyksen jäseneksi ovat tervetulleita henkilöt, jotka omistavat vapaa-ajan asunnon Mikkelissä tai sen lähikunnissa, mm. Hirvensalmella, Joroisilla, Juvalla, Kangasniemellä, Mäntyharjulla, Pertunmaalla, Pieksämäellä tai Puumalassa. Vapaa-ajan asunnon muuallakin Etelä-Savossa omistavat voivat liittyä yhdistykseen. Jäsenmaksu on 25 € vuodessa.

Jäsenet saavat Suomen Omakotiliiton kaikki jäsenedut, mm. maksutonta laki- rakennus- ja piha- ja puutarhaneuvontaa, alennuksia tuotteista ja palveluista, mm. polttoaineista ja sähköenergiasta sekä Omakotilehden.

Sivun yläosassa olevasta valikosta löytyy vapaa-ajan asukkaille hyödyllistä käytännön tietoa. Sivun reunoilla olevat linkit yhdistävät tärkeiden yhteistyökumppaneiden kotisivuille. Täydentävää tietoa seudun palveluista ja tapahtumista löytyy Mikkelin kaupungin vapaa-ajan asukkaille tarkoitetuilta kotisivuilta.

Vain liittymällä yhdistykseen jäseneksi saamme joukkovoimaa, jolla voimme vaikuttaa vapaa-ajan asumista koskeviin suunnitelmiin ja päätöksentekoon. Yhdistyksestä saat myös mukavaa yhteisöllisyyttä ja uusia ystäviä.

Yhteydenotot:

Jorma Lehtojuuri: 040 5938043, jorma.lehtojuuri@gmail.com

Esko Kalimo: 040 5000273, esko.kalimo@hotmail.fi

Liity jäseneksi ja tule mukaan vaikuttamaan vapaa-ajan asumiseen – edut ovat monet! Tee siitä omasi!

 

liity_jaseneksi_logo.jpg

 

seutuhaku.fi.png 

ruralia-instituutin_logo.png fi_saimaan_maakunta_pysty_2_pieni2.gif

mikkeli_silhuetti_varikas_uusi.jpg